16. novembar 2023 12:04

Počinje Bokserska liga Srbije, 19. novembra se sastaju BK Loznica i BK Radnički

Izvor: TANJUG

podeli vest

Počinje Bokserska liga Srbije, 19. novembra se sastaju BK Loznica i BK Radnički

Foto: Bokserski savez Srbije

BEOGRAD - Bokserska liga Srbije u sezoni 2023/24 počeće predstojećeg vikenda, a u prvom meču 19. novembra u Loznici sastaće se BK Loznica i BK Radnički iz Beograda.

Ovogodišnja Bokserska Liga Srbije broji osam klubova: BK Vitez iz Niša, Naisus, Loznica, Rokica, Radnički Beograd, Sombor, Novi Pazar i Slavija iz Banjaluke.

Prvo kolo je 19. novembra, a sastaju se: BK Novi Pazar - Naisus (Niš), BK Loznica - Radnički Beograd, BK Vitez (Niš) - Rokica (Loznica), BK Sombor - BK Slavija Banjaluka.

Liga će se igrati dvokružno, a zatim će se najbolje četiri ekipe boriti u plej-ofu na dva dobijena meča.

Takmičenja će se odvijati u sedam kategorija: pero, poluvelter, velter, polusrednja, srednja, poluteška, teška.

"Sama činjenica da je jedno od nabolje organizovanih, najmasovnijih i najvećih ikada svetskih prvenstava za muškarce u konkruenciji seniora održano 2021. u prestonici naše zemlje, govori o tome da je srpski boks u svetu prepoznat, da ima svoju težinu, veličinu i respekt od celog bokserskog sveta. Pred nama je i seniorsko Evropsko prvenstvo za žene i muškarce koje će biti održano u aprilu 2024. za koje se spremamo ne samo da budemo izvanredan domaćin, to se podrazumeva, već i da osvojimo veliki broj medalja za našu Srbiju", izjavio je predsednik Bokserkog saveza Srbije Nenad Borovčanin.