23. februar 2024 13:26

Vučić poručio učesnicima Sportskih igara mladih: Borite se i igrajte do kraja

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vučić poručio učesnicima Sportskih igara mladih: Borite se i igrajte do kraja

Foto: TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ

BEOGRAD- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, na svečanosti povodom proglašenja novog ambasadora Sportskih igara mladih Кarla-Hajnca Rumenigea, da se nikada ne predaju i uvek bore do kraja takmičenja.

"Kada gubiš, nikada nemoj da pomisliš da si završio i da si pobedio, nego što si stvarno pobedio. Nikada nemoj da se predaješ, dokle god utakmica traje. Bori se i igraj do kraja, jer ukoliko se boriš, uvek možeš da pobediš", poručio je Vučić u Sava centru.

Predsednik je istakao da su deca učesnici mnogo bolja od odraslih i da je siguran da će celom regionu biti bolje, kada principi učesnika SIM-a, kao što su tolerancija, međusobna ljubav i poštovanje budu usvojeni u celom regionu.

"A vama poštovani Rumenige, želim da čestitam i da vam kažem dobrodošli u veliku Zdravkovu porodicu. Jer smo mi ovde svi navijači Zdravka Marića. On ima jednu sličnu osobinu koju imam i ja. Pokušali smo u stvari da budemo košarkaši. Neuspešno, pa je on onda hteo malo da bude fudbaler, pa je shvatio da nije ni za fudbal, nego za organizaciju. Tako sam i ja, pokušavao svašta, pa nisam uspeo u tome, a onda u nečemu jesam", rekao je Vučić.

Istakao je da to znači da se nikada ne treba predavati.

Vučić je podsetio da je 1979. godine Zvezda igrala protiv Bajerna u Minhenu izgubila 2:0.

"Oni su posle došli u Beograd, bio sam na stadionu, imao sam devet ili 10 godina, baš kao i mnogi od vas. I samo ću o dve utakmice da vam ispričam, iz kojih sam naučio skoro sve u životu. Dve važne utakmice, samo da izvučete pouku iz nekoliko rečenica. Jedna je upravo bila ta Zvezda - Bajern, a druga Dinamo Berlin - Zvezda iz sezone pre, kad je Zvezda stigla do finala Kupa UEFA", rekao je Vučić obrachajući se deci.

Nastavio je da je Zvezda vodila 3:0 i da su se svi radovali misleći da je sve gotovo.

"Nije bilo gotovo, igrali smo protiv Nemaca, Bavaraca, Diter Henes je da dva gola i Nemci prođoše dalje, ja sam plakao celu noć. A onda je Zvezda igrala protiv Dinama iz Berlina, kada je bilo 5:2 za Dinamo u Berlinu. Igrali smo na Marakani revanš i niko nije verovao da je moguće da se dogodi bilo šta. Prvo poluvreme Ridiger opet daje gol i bilo je 1:0 za Nemce. U drugom poluvremenu Savić daje gol za izjednačenje, pa Borovnica jednom daje gol, Borovnica drugi put, bilo je 3:1. Falio je još jedan gol i negde u 93. minutu, danas bi se reklo u zaostavnom vremenu, Šestić "umuljava" gol i postiže 4:1 za Zvezdu, po kiši. Zvezda ide dalje i umesto onih suza koje su bile protiv Bajerna nenormalna radost je trajala nekoliko dana", ispričao je Vučić.

Naglasio je da je upravo tada naučio dve važne stvari u životu koje je podelio sa učesnicima SIM-a.