21. april 2024 21:28

Srpski bokseri ponovo "pet od pet", Veletić obezbedio medalju

Izvor: TANJUG

podeli vest

Srpski bokseri ponovo "pet od pet", Veletić obezbedio medalju

Foto: TANJUG/BSS/ DRAGANA STJEPANOVIĆ

BEOGRAD - Srpski bokseri Vahid Abasov, Veljko Ražnatović, Nazif Sejdi i Jovan Nikolić ostvarili su danas pobede, dok je Dušan Veletić plasmanom u polufinale obezbedio prvu medalju na Evropskom prvenstvu, koje se održava u hali "Aleksandar Nikolić" u Beogradu.

Abasov, aktuelni prvak Evrope, u kategoriji do 67 kg, savladao je Grka Koroveisisa Anastasiosa dok je Ražnatović, u kategoriji do 86 kg savladao Estonca Stivena Asa.

Sejdi je u kategoriji do 63,5 kg bio bolji od Usa Jigita iz Turske, a Nikolić u kategoriji do 71 kg Španca Bernarda Martineza Franka.

Tačku na fantastičan dan stavio je Veletić u kategoriji 92+kg pobedom protiv Ahmada Hagaga iz Austrije i plasmanom u polufinale, čime je obezbedio prvu medalju za Srbiju.

Dušan Veletić: Publika me nosila do pobede, verujem da mogu u finale

Nema ništa lepše nego kad u najtežim trenucima borbe čujete kako vas publika bodri, hvala im na tome. Hvala i selektoru i treneru, ovo je zajednička pobeda, rekao je srpski bokser Dušan Veletić posle plasmana u polufinale Evropskog prvenstva.

Veletić je u kategoriji 92+kg savladao Austrijanca Hagaga Ahmeda i obezbedio medalju, prvu za Srbiju u teškoj kategoriji od 1973. godine kada je to uspeo Zoran Jovanović.

U borbi za finale Veletić će se sastati sa velikim prijateljem Hrvatom Lukom Pratljačićem, koga je pobedio pre mesec dana na kvalifikacionom turniru za OI u Parizu u Italiji.

“Pokušao je Austrijanac da me pobedi "na foru" kao i prethodne protivnike, ali mu nisam to dozvolio. U jednom trenutku je izgledalo kao da pokušava da me isprovocira, ali mi je selektor govorio da se smirim i nisam ulazio u dalju raspravu. Drago mi je što se Luka i ja borimo za medalje, pre početka prvenstva smo se čuli svaki dan i govorili jedan drugom da se vidimo u finalu“, istakao je Veletić.