2. mart 2023 21:32

Đoković: Očekujem dobar meč protiv Medvedeva

Izvor: TANJUG

podeli vest

Đoković: Očekujem dobar meč protiv Medvedeva

Foto: AP Photo/Kamran Jebreili

DUBAI - Najbolji teniser sveta Srbin Novak Đoković izjavio je da očekuje dobar meč protiv Rusa Danila Medvedeva u polufinalu ATP turnira u Dubaiju.

Đoković se ranije danas plasirao u polufinale turnira u Dubaiju, pošto je pobedio Poljaka Huberta Hurkača 6:3, 7:5.

Ovo je bio peti međusobni duel srpskog i poljskog tenisera i peti trijumf Đokovića.

"To što znam kako da igram protiv Hurkača mi ne garantuje pobedu svaki put. Naravno da dobro poznajem njegovu igru, tu je već nekoliko godina. Igra najbolji tenis na brzim podlogama. Ima jedan od najboljih, najubitačnijih servisa na Turu. Kad je u ritmu, kao što je bio veći deo drugog seta danas, zaista mu je teško vratiti servis i ući u razmenu. Veoma brzo dobija svoje servis gemove", rekao je Đoković na konferenciji za novinare.

Najbolji teniser sveta je istakao da je na ovom meču našao svoj ritam servisa i dodao da je strpljivo čekao prilike.

"Kad su se pojavile, iskoristio sam ih. Nekoliko brejk lopti sam promašio u 11 gemu, ali sam konačno odigrao sjajan poen na petoj brejk lopti, tim bekhendom uz liniju. U celini, veoma sam zadovoljan, u tim momentima pod pritiskom i kako se osećam svakog dana. Osećam se sve bolje, takođe bolje udaram lopticu, a i fizički sam dobro", dodao je Đoković.

Medvedev je izborio polufinale pošto je savladao Hrvata Bornu Ćorića 6:3, 6:2.

Srbin i Rus odigrali su 13 međusobnih duela u karijeri, a Đoković vodi 9:4 u pobedama.

"Danil je jedan od najboljih igrača na svetu poslednjih pet godina. Pobednik je grend slema, bivši broj jedan. Njegov kvalitet je jak pogotovo kada morate da se suočite sa njim na tvrdoj podlozi. Igrali smo dosta puta. Znam šta mogu da očekujem, gledao sam kako igra. U seriji je, osvaja turnire, mislim da je još jedan uzeo pre Dubaija, nisam siguran. Ni ja nisam imao lošu seriju, tako da smo obojica u dobroj formi i nadam se dobrom meču", istakao je srpski teniser.

Đoković je priznao da još nije dobio odgovor od američkih vlasti da li može da igra na mastersima u Indijan Velsu i Majamiju.

"Hajde da vidimo kakav će biti odgovor, onda ću krenuti odatle. Fokusiraću se do kraja na turnir u Dubaiju, videćemo šta će da bude posle. Povući ću se sa turnira pre žreba ako mi ne bude dozvoljeno da igram", istakao je srpski teniser.

Meč između Đokovića i Medvedeva neće početi sutra pre 16 sati. U

prvom polufinalu igraće Rus Andrej Rubljov i Nemac Aleksandar Zverev.