11. septembar 2023 21:47

Kula Beograd ponovo zasijala u čast šampiona Ju-Es opena Novaka Đokovića

Izvor: TANJUG

podeli vest

Kula Beograd ponovo zasijala u čast šampiona Ju-Es opena Novaka Đokovića

Foto: Tanjug/video

BEOGRAD - Kula Beograd, najviša zgrada u Srbiji i regionu, zasijala je u čast srpskog tenisera Novaka Đokovića, koji je osvajanjem 24. grend slem trofeja ponovo zadivio čitav svet i potvrdio da je najveći u istoriji "belog sporta", saopštio je večeras Belgrade Waterfront.

Đoković je prošle noći u finalu turnira u Njujorku pobedio Rusa Danila Medvedeva 6:3, 7:6 (5), 6:3 i tako stigao 24. grend slem trofeja u karijeri. Đoković se danas zvanično vratio na prvo mesto ATP liste.

"Kako koji veliki trofej završi u njegovim krcatim vitrinama i kako koji rekord bude oboren, tako sve više ponestaje reči kojima bi moglo da se opiše ono što Novak čini na teniskim terenima godinama unazad. Demonstrirajući čistu tenisku magiju pod svodovima stadiona Artur Eš u Njujorku, Novak Đoković je osvojio četvrti Ju-Es openu, odnosno treću grend slem titulu u ovoj godini, i tako nastavio da podebljava davno utvrđenu granicu između sebe i svih ostalih koji su ikada držali reket u rukama. Teniskom Olimpu na kom stoji sam, kao nedodorljivi gorostas sa mentalnom snagom dosad neviđenom u sportu, teško da će iko ikada moći da se približi. Samo jedan može biti GOAT", navodi se u saopštenju.