18. januar 2024 11:01

Švjontek i Svitolina u trećem kolu Australijan opena, Pegula eliminisana

Izvor: TANJUG

podeli vest

Švjontek i Svitolina u trećem kolu Australijan opena, Pegula eliminisana

Foto: AP Photo/Andy Wong

MELBURN - Najbolja teniserka sveta Poljakinja Iga Švjontek plasirala se u treće kolo Australijan opena u Melburnu, pošto je danas u Melburnu pobedila Amerikanku Danijel Kolins 6:4, 3:6, 6:4.

Meč je trajao nešto manje od tri sata. Kolins je trenutno 62. teniserka sveta. Poljakinja je dobila prvi set rezultatom 6:4, a onda je Kolins uzvratila sa 6:3 za 1:1 u setovima. Amerikanka je u trećem setu vodila 4:1, ali je Švjontek osvojila pet uzastopnih gemova i zasluženo je stigla do pobede.

Švjontek će u trećem kolu igrati protiv Čehinje Linde Noskove, koja je bila bolja od Amerikanke Mekartni Kesler 6:3, 1:6, 6:4.

Ukrajinka Elina Svitolina je danas u drugom kolu pobedila Viktoriju Tomovu iz Bugarske 6:1, 6:3. Ukrajinka će u narednom kolu igrati sa pobednicom meča između Čehinje Katerine Siniakove i Viktorije Golubić iz Švajcarske.

Najveće iznenađenje u drugom kolu priredila je Francuskinja Klara Burel, koja je pobedila petu teniserku sveta Amerikanku Džesiku Pegulu 6:4, 6:2. Burel će u trećem kolu igrati protiv sunarodnice Osean Dodin.

Plasman u treće kolo Australijan opena izborile su i Amerikanke Ema Navaro i Sloan Stivens, Ruskinja Ana Kalinskaja i Kineskinja Kvinven Ženg.