7. april 2024 20:03

Srpske teniserke protiv Grčke, Norveške i Švedske za plej-of "Bili Džin King" kupa

Izvor: TANJUG

podeli vest

Srpske teniserke protiv Grčke, Norveške i Švedske za plej-of "Bili Džin King" kupa

Foto: Teniski savez Srbije

OEJIRAS - Ženska teniska reprezentacija Srbije nosilac je Grupe C Prve evro-afričke zone u borbi za plej-of "Bili Džin king" kupa i igraće protiv Švedske, Grčke i Norveške, odlučeno je danas žrebom u portugalskom Ojeirasu.

Prvi meč reprezentacija Srbije igra u ponedeljak 8. aprila sa reprezentacijom Norveške u podne.

Najbolje rangirana norveška igračica je Melani Helge koja zauzima 388. mesto na WTA listi. Najteži protivnik bi trebalo da bude reprezentacija Grčke koju predvodi 7. igračica sveta Marija Sakari.

Dan kasnije pobednik našeg duela igra sa pobednikom meča Grčka - Švedska, a poraženi sa poraženim iz tog duela.

Savezni kapiten Dušan Vemić veruje u tim Srbije i uspeh.

"Žreb je solidan, ali sve zavisi od onoga šta naše devojke pokažu na terenu. Od petka smo u Portugaliji i održali smo četiri treninga. Devojke daju sve od sebe na treningu i očekujem da će to pokazati na terenu. Sve igračice su zdrave, a srećan sam što je Nina Stojanović ponovo sa nama. Očekujem da sutra protiv Norveške odigramo najbolje moguće i pobedom zaapočenomo takmičenje", poručio je Vemić.

Sistem takmičenja se sastoji iz dve faze. U prvoj su ekipe podeljene u tri grupe po četiri ekipe, a pobednici grupa se plasiraju direktno u plej-of u novembru.

U drugoj fazi ekipe su, prema plasmanu, podeljene u četiri grupe po tri i dalje razigravaju za plasman od 1. do 12. mesta.

Ekipe koje budu drugoplasirane u prvoj fazi u drugoj fazi igraju za poslednje mesto koje vodi u plej-of.

Ekipe koje zauzmu 11. i 12. mesto ispadaju u niži rang.