12. april 2024 18:55

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale mastersa u Monte Karlu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale mastersa u Monte Karlu

Foto: AP Photo/Mark J. Terrill

MONTE KARLO - Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale mastersa u Monte Karlu pošto je pobedio Australijanca Aleksa de Minora rezultatom 2:0 (7:5, 6:4) za dva sata i pet minuta.

U prvom setu nije bilo brejka u prvih 11 gemova, a kod prednosti 5:4 Đoković nije iskoristio jednu set loptu.

Kod vođstva 6:5 Srbin je iskoristio ukupno četvrtu set loptu da povede 1:0 u setovima. U drugom setu viđen je pravi festival brejkova, od 1:0 do 4:3 za Đokovića u svakom gemu je viđen brejk.

Kod vođstva 5:4, na servis De Minora, Đoković koristi prvu meč loptu za plasman u polufinale.

Đoković će sutra u drugom polufinalu igrati protiv pobednika meča Igo Imber (Francuska) - Kasper Rud (Norveška).

Pre tog meča biće odigrano prvo polufinale između Italijana Janika Sinera i Grka Stefanosa Cicipasa.

 

Nije bio visok nivo igre, ali bilo je bitno naći način da se pobedi

Novak Đoković rekao je danas posle plasmana u polufinale mastersa u Monte Karlu da nije prikazao visok nivo igre, ali da je bilo bitno naći način da se pobedi Aleks de Minor.

Srbin je pobedio Australijanca 2:0 (7:5, 6:4) posle više od dva sata igre, a posle meča je na terenu rekao da su se obijica usaglasila da nisu bili na očekivanom nivou.

"Bilo je teško za obojicu. On je jedan od težih i najbržih igrača na turu, dosta lopti vraća, vraća više od 90 odsto lopti koje drugi ne vraćaju. Iznenadio me je u nekoliko trenutaka, u drugom setu nismo igrali na visokom nivou, bilo je mnogo brejkova i to uzastopnih. To je karakteristika za šljaku, ali ne baš ovoliko. Rekao mi je na mreži da je bilo ružno u drugom setu i tu sam saglasan. Nismo bili na nivou. Mnogo uzastopnih brejkova", rekao je Đoković. Đoković je Istakao da voli turnir u Monte Karlu koji je osvajao dva puta.

"Volim ovaj turnir. Nisam ovde uspeo da pobedim devet godina. Bio je iscrpljujući meč kao i juče, nisam se dobro osećao, trebalo mi je dosta da se oporavim posle dugih poena. Uspeo sam da pronađem strpljivu igru. Nije bio visok nivo igre, ali bilo je bitno naći način da se pobedi i u tome sam uspeo. Polufinale je polufinale, pobeda je pobeda, a to je najvažnije", zaključio je najbolji teniser planete.