22. maj 2024 21:58

Đoković u trećem kolu ATP turnira u Ženevi

Izvor: TANJUG

podeli vest

Đoković u trećem kolu ATP turnira u Ženevi

Foto: Keystone via AP/Salvatore Di Nolfi

ŽENEVA - Srpski teniser Novak Đoković plasirao se danas u treće kolo ATP turnira u Ženevi pošto je savladao Nemca Janika Hanfmana rezultatom 2:0 (6:3, 6:3) za sat i 12 minuta igre.

Đoković je uspeo da napravi brejk kod vođstva 3:2, pre nego što je kiša prekinula meč kod vođstva Srbina 5:3 i 40:40 na njegov servis.

Najbolji teniser planete je u tom gemu koji je nastavljen polse pauze spasio čak pet brejk lopti i iskoristio drugu set loptu da povede 1:0.

U drugom setu prvi je brejk napravio Nemac i poveo 3:0 na startu, ali je Đoković žestoko uzvratio, nanizao je čak šest gemova, i stigao do trećeg kola.

Đoković dobio rođendansku tortu od organizatora turnira u Ženevi

Organizatori turnira iznenadili su večeras srpskog tenisera Novaka Đokovića tortom za 37. rođendan.

Posle pobede Srbina nad Nemcem Janikom Hanfmanom rezultatom 2:0 (6:3, 6:3), Đoković je prvo dobio na poklon rođendansku pesmu od navijača sa tribina, a potom su mu organizatori turnira priredili iznenađenje i doneli na teren tortu.

Đoković je prvo duvao u svećice, pa simbolično podigao tortu kao pehar, a onda podelio tortu sa skupljačima lopti i počastio ih za rođendan.

Srbin će u trećem kolu sutra igrati protiv pobednika meča Talon Grikspor (Holandija) - Denis Šapovalov (Kanada). 

Đoković četvrtfinalni meč u Ženevi igra u četvrtak oko 15.30

Đoković će igrati četvrtfinalni meč na ATP turniru u Ženevi u četvrtak posle 15.30 časova, saopštili su večeras organizatori takmičenja.

Đoković, koji je pobedom nad Nemcem Janikom Hanfmanom 2:0 (6:3, 6:3) stigao do 1.100 slavlja na ATP turu, još uvek čeka ime protivnika, a to će biti bolji iz meča koji je u toku između Kanađanina Denisa Šapovalova i Holanđanina Talona Grikspora.

Pre Đokovića prvo četvrtfinale će od 13 i 30 igrati Aleks Mikelsen (SAD) i Tomaš Mahač (Češka) i upravo je pobednik tog meča potencijalni rival Srbinu ako dođe do polufinala.

Posle 18 časova igraće se preostala dva četvrtfinala, prvo će na teren Argentinac Sebastijan Baez i Norvežanin Kasper Rud, a posle njih Kazahstanac Aleksandar Ševčenko i Italijan Flavio Koboli.