20. novembar 2023 14:04

Vaterpolisti Novog Beograda dočekuju Brešu u LŠ; Gocić: Pobeda za prolaz u narednu fazu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vaterpolisti Novog Beograda dočekuju Brešu u LŠ; Gocić: Pobeda za prolaz u narednu fazu

Foto: TANJUG/VK NOVI BEOGRAD/ Miodrag Todorovic

BEOGRAD - Vaterpolisti Novog Beograda u petom kolu Lige šampiona u sredu od 19. 45 sati na bazenu SC “11. april” dočekuju ekipu Breše i pobedom žele da obezbede plasman u narednu fazu takmičenja.

Aktuelni prvak Srbije trenutno je lider na tabeli A grupe sa devet bodova, Breša je druga sa bodom manje, dok je španski Sabadelj na trećem mestu sa sedam osvojenih bodova.

"Očekuje nas jako bitna utakmica. Ne osvrćemo se u prošlost, gledamo samo napred, tako da nam je svaki sledeći meč najvažniji. Prvi smo na tabeli i želeli bismo da pobedimo na domaćem terenu, učvrstimo se kao lideri u grupi i osiguramo prolaz među osam najboljih ekipa u Ligi šampiona. Svesni smo važnosti meča i u skladu sa tim se i pripremamo za Brešu. Pokušaćemo da se osvežimo i pripremimo na najbolji mogući način. a sigurno je da ćemo dati maksimum. Pokušaćemo da pružimo i više od toga kako bismo svaldali kvalitetan tim kakav ima Breša. Motivacije i želje sigurno neće manjkati”, istakao je trener Novog Beograda Živko Gocić.

Novi Beograd je u prvom meču protiv Breše slavio sa 13:8, a prevagu u tom duelu donela je odlična odbrana Gocićevih izabranika koji u drugom poluvremenu nisu primili nijedan gol.

"Zadovoljan sam našom igrom u odbrani u poslednje vreme, ali ne u potpunosti i to vam neće reći nijedan trener, pa to nećete ni od mene čuti. U poslednjoj utakmici koju smo odigrali protiv Šapca, izgledali smo dobro u oba pravca, ne samo u odbrani već i u napadu. To bi trebalo da bude reper za dalje. Ključ ubedljive pobede nad Brešom bila je upravo ta dobra odbrana i mislim da ne bi trebalo da bude drugačije ni u narednoj utakmici u sredu. Iskoristio bih priliku da se zahvalim publici na velikoj podršci u duelu protiv Šapca, a posebno članovima mlađih kategorija Novog Beograda koji su napravili lepu atmosferu i pozvao bih sve ljubitelje vaterpola na meč sa Brešom da dođu i uživaju, jer nam predstoji vrhunski vaterpolo spektakl".

Novobeograđani su svu svoju snagu u meču protiv Šapca u minulom kolu Superlige Srbije demonstrirali u prvoj četvrtini kada su za uvodnih osam minuta postigli čak osam golova.

"Ova ekipa ima ogroman talenat i potencijal, to sam rekao na početku sezone i stojim iza toga. Nijedna ekipa ne može da drži maksimalan nivo igre tokom čitave sezone, a mi smo negde i tempirali formu za ovaj period. Nisam rekao da će ova ekipa u ovoj sezoni ići na sva četiri trofeja zato što sam ja mađioničar već zato što mi imena momaka koje vodim, njihove karijere, mentalitet i sve ono što ja znam o njima daju za parvo da tako nešto kažem. Oni su svesni i znaju koliko verujem u njih i koliko ih podržavam, tako da tih osam golova za osam minuta za mene uopšte nisu čudo, već nešto što su moji momci sposobni da urade", zaključio je Gocić.

Jedan od najiskusnijih u ekipi Novog Beograda Miloš Ćuk uveren je u dobar rezultat u duelu sa Brešom.

"Pred nama je izuzetno teška utakmica protiv veoma jakog protivnika koji igra vrlo agresivno. Neće biti nimalo lak zadatak, ali naši rezultati u poslednje vreme nam daju ohrabrenje. Mislim da smo u dobrom ritmu i da bismo u ovih nekoliko poslednjih utakmica trebalo bi da u finišu ovog dela sezone pružimo i najbolje. Mislim da smo u potpunosti spremni za to. Sigurno ćemo dati sve od sebe i da će iz takvog pristupa doći i pozitivan rezultat du duelu sa Brešom. Verujem da smo malo vratili i samopouzdanje. I dalje sve od nas zavisi što je najvažnije. Uveren sam da će u sredu proći sve kako treba i da ćemo upisati još jednu poedu”, poručio je Ćuk.