6. februar 2023 10:10

Predsednik opštine Ivanjica: Najveći problem je vetar koji pravi smetove

Izvor: TANJUG

podeli vest

Predsednik opštine Ivanjica: Najveći problem je vetar koji pravi smetove

Foto: Tanjug video

IVANICA - U protekla dva dana na teritoriji opštine Ivanjica došlo je obilnih snežnih padavina pa je visina snega u gradu oko 20 centimetara, dok na višim predelima ove podgolijske opštine ona prelazi i pola metra.

Prema rečima predsednika opštine Momčila Mitrovića, problem ne predstavlja sneg već jak vetar koji pravi smetove na putnim pravcima.

 

„Noćas smo imali nove padavine, od 10 do 15 centimetara, ali za ovo doba godine ništa toliko neuobičajeno. Najveći problem pravi vetar koji je napravio smetove u selima na mestima gde nikada ranije nije bilo smetova. Napravi od jednog do dva metra na bilo kojoj vrleti ili prelazu, livadi gde je bilo otvoreno.

Dosta problema imamo u tim mesnim zajednicama. Imamo još uvek dosta odsečenih, udaljenih zaseoka, ali što je bitno nemamo ugroženih domaćinstava. Ljudi funkcionišu normalno. Mi smo se probili do svih centara mesnih zajednica. Imali smo prioritete. Prvenstveno da đaci idu u školu, pacijenti na dijalizu, pacijenti i pozive iz Doma zdravlja.

Imali smo pomoć u našem lokalnom pogonu Elektrodistribucije da dođu do pojedinih trafostanica, da otklone kvarove tako da je za sada snabdevanje električnom energijom u Ivanjici u redu. Nadamo se da će tako i ostati”, rekao je Mitrović.

Ukoliko se nastave niske temeprature u narednim danima, prema rečima Mitrovića mogu nastati i problemi sa vodosnabdevanjem kako seoskog područja tako i same Ivanjice i podsetio na 2017. godinu kada je zbog temperatura u minusu došlo upravo do takvih problema.

„Nadam se da mraz neće potrajati, a što se tiče snega to je možda i jedna od lepših strana Ivanjice. Kada se svi putevi pročiste i kada grane Sunce, onda ćemo moći svi da uživamo u prelepoj ivanjičkoj prirodi”, zaključio je Mitrović.