6. februar 2023 14:29

Ubistvo i pokušaj ubistva kod Paraćina, uhapšeni brat i sestra

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ubistvo i pokušaj ubistva kod Paraćina, uhapšeni brat i sestra

Foto: Shutterstock.com/CC7, ilustracija

PARAĆIN - Pripadnici MUP-a u Paraćinu uhapsili su M. P. (23) iz okoline Paraćina, zbog sumnje da je sinoć usmrtio maćehu (49) i zajedno sa sestrom M.P. (27) pokušao da ubije oca (57).

Osumnjičenima se na teret stavlja pokušaj ubistva u saizvršilaštvu, dok se M.P. tereti za ubistvo maćehe, navodi se u saopštenju PU u Jagodini.

Sumnja se da je M. P. sinoć usmrtio 49-ogodišnju ženu, emotivnu partnerku njegovog 57-godišnjeg oca, u njenoj kući u okolini Paraćina.

Potom je, kako se sumnja, u porodičnoj kući nakon kraće rasprave nožem lakše povredio oca, a potom ga udario metalnom šipkom i polomio mu ruku.

Njegova sestra se sumnjiči da je, dok je njen brat napadao oca, stajala na vratima kako bi oca sprečila da pobegne iz kuće.

Ipak, otac je od sina oteo nož i pobegao kod komšija, odakle su pozvali policiju i Hitnu pomoć koja ga je sa povredama zbrinula u paraćinskoj bolnici.

Bratu i sestri je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Jagodini.

Ministarstvo unutrašnjih poslova ponovo je apelovalo na građane da svaki vid nasilja u porodici prijave policiji besplatnim pozivom na brojeve telefona 0800 100 600 ili 192, koji su sve vreme dostupni.