7. februar 2023 12:46

Sa konferencije "Dan bezbednog interneta" poručeno: Obrazovni sistem da pomogne deci da odgovorno koriste internet

Izvor: TANJUG

podeli vest

Sa konferencije "Dan bezbednog interneta" poručeno: Obrazovni sistem da pomogne deci da odgovorno koriste internet

Foto: TANJUG/ZORAN ŽESTIĆ

BEOGRAD - Odgovornost obrazovnog sistema je da stvori okruženje koje će omogućiti učenicima da ovladaju savremenim tehnologijama, ali i da ih odgovorno koriste, poručeno je na današnjoj konferenciji "Dan bezbednog interneta 2023. godine".

Pomoćnik ministra prosvete Aleksandar Jović rekao je da su deca savremenog doba spretni korisnici digitalne tehnologije, ali da nemaju potrebno znanje i veštine kako bi odgovorno koristili savremene tehnologije.

 

"Naše skole su opremljene digitalnim uređajima, ali nije dovoljno obezbediti samo pristup interetu, već da se ukaže na opasnosti interneta", kazao je on.

Državni sekretar Ministarstva informisanja i telekomunikacija Milan Dobrijević navodi da Zakon o informacionoj bezbednosti koje je donelo resorno ministarstvo posebno prepoznaje zaštitu dece prilikom upotrebe informaciono-komunikacionih tehnologija.

"Razvoj digitalnih tehnologija pored dobrih stvari donosi brojne rizike. Ukoliko ovim alatom ne rukujemo odgovorno može da preraste u bolest modernog doba", poručio je Dobrijević.