11. mart 2023 07:21

Niš: Kompanija "Aster tekstil" izrazila žaljenje zbog smrti radnice

Izvor: TANJUG

podeli vest

Niš: Kompanija "Aster tekstil" izrazila žaljenje zbog smrti radnice

Foto: Shutterstock.com/Marharyta M, ilustracija

NIŠ - Kompanija "Aster tekstil" iz Niša izrazila je žaljenje zbog smrti 39-godišnje radnice A. I. koja je bila zaposlena kao operater za pakovanje.

U saopštenju se ističe da su svi zaposleni u toj kompaniji reagovali na najsavesniji način i u najkraćem vremenskom roku pružili svu moguću pomoć koleginici.

U saopštenju kompanije, dostavljenom RTS-u, navodi se da je 3. marta koleginica iz neposrednog radnog okruženja primetila da A. I. nije dobro, ali da je ona odbila da obavesti nekog iz kompanije.

Ističe se i da je Hitna pomoć ipak obaveštena, kao i da je po odlasku iz farbike A. I. bila u svesnom stanju i da je sve vreme bila u pratnji lica zaduženog za bezbednost i zdravlje na radu.

Univerzitetski klinički centar u Nišu potvrdio je da je pacijentkinja A. I na prijemu imala velike bolove i da je, uprkos naporima lekara, preminula tokom operativnog zahvata.

Iz kliničkog centra je saopšteno da je konstantovano da je radnica imala tešku trombozu leve koronarne arterije.

Iz kompanije "Aster" su naveli da su naknadno saznali da se njihova radnica prethodnih dana zbog bolova obraćala Hitnoj pomoći, ali da nije upućena na bolovanje.

Naravno, svaki zaposleni iz bilo kojeg razloga, ne samo zdravstvenog, može u svakom momentu da napusti krug fabrike uz poštovanje procedura, navela je kompanija.

Mediji su prethodno objavili da je radnica kompanije "Aster" preminula nakon što joj je pozlilo na poslu, a da je nadležni u kompaniji nisu pustili da ode do ambulante.