23. jun 2023 15:49

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava pozvalo NVO da glasaju za Savet za stvaranje podsticajnog okruženja

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava pozvalo NVO da glasaju za Savet za stvaranje podsticajnog okruženja

Foto: shutterstock.com/LStockStudio, ilustracija

BEOGRAD - Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog pozvalo je danas organizacije civilnog društva da glasaju za kandidate sa konačne Liste prihvaćenih kandidatura za članstvo u Savetu za stvaranje podsticajnog okruženja za razvoj civilnog društva.

Glasanje traje od danas 23. juna do 30. juna 2023. godine, saopštilo je Ministarstvo i dodalo da u glasanju mogu da učestvuju sve organizacije civilnog društva registrovane na teritoriji Srbije.

Glasanje se obavlja na memorandumu organizacije uz navođenje naziva organizacije i imena kandidata za koga se glasa, a na memorandumu mora stajati potpis ovlašćenog pravnog zastupnika kao i pečat organizacije koja glasa, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi jedna organizacija može da glasa samo za jednu kandidaturu. a organizacije koje su predložile svoje kandidate za člana, kao i organizacije koje su kandidovale zamenika člana ne mogu da glasaju za svoje kandidate.

Organizacije koje su podržale kandidate drugih organizacija mogu da glasaju za iste, a glasovi se šalju isključivo putem elektronske pošte, slanjem skeniranog dokumenta na imejl adresu savetcivilnodrustvo@minljmpdd.gov.rs.

Komisija za izbor predstavnika civilnog društva za članstvo u Savetu će nakon isteka roka za glasanje utvrditi broj glasova za sve kandidate i na sajtu Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog objaviti Rang listu kandidata prema broju glasova. Jedanaest kandidata koji dobiju najviše glasova biće predloženi za imenovanje za članove Saveta.