20. oktobar 2023 15:43

Dabić: U subotu i nedelju preventivni pregledi štitne žlezde u Opštoj bolnici u Čačku

Izvor: TANJUG

podeli vest

Dabić: U subotu i nedelju preventivni pregledi štitne žlezde u Opštoj bolnici u Čačku

Foto: TANJUG/BRANKO LUKIĆ

ČAČAK - Opšta bolnica u Čačku organizovala je za naredni vikend preventivne preglede za sve stanovnike koji žele da urade ultrazvuk i hormone štitne žlezde.

Direktor bolnice Dejan Dabić najavio je da će za vikend, 21. i22. oktobra u periodu od 8 do 16 časova u toj zdravstvenoj ustanovi biti organizovani preventivni pregledi štitne žlezde, što podrazumeva ultrazvuk štitne žlezde i laboratorijske analize štitne žlezde.

"Ultrazvuk će biti obavljen u sklopu Internog odeljenja, a hormoni i analiza hormona će biti vršeni u laboratoriji Opšte bolnice u Čačku. Niko od zainteresovanih pacijenata ne treba da ima uput, dovoljno je da se jave na Interno odeljenje ili u laboratoriju da ne bi pravili gužve, da bi ova preventivna akcija imala svrhu", rekao je Dabić.

Prema njegovim rečima na pregled treba da se jave samo oni pacijenti kojima do sada nije dijagnostikovano oboljenje štitne žlezde.

"Preventivni pregledi se pre svega rade u cilju diganostike eventualno novih slučajeva oboljenja štitne žlezde što podrazumeva da se javljaju samo pacijenti koji do sada nisu imali preglede štitne žlezde, jer to nisu kontrolni pregledi", rekao je Dabić.