1. novembar 2023 10:39

Izbegličkim porodicama uručeni ključevi stanova u Ubu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Izbegličkim porodicama uručeni ključevi stanova u Ubu

Foto: Komesarijat za izbeglice i migracije

BEOGRAD - Komesarka za izbeglice i migracije Nataša Stanisavljević i predsednik opštine Ub, Darko Glišić uručili su ključeve stanova namenjenih izbegličkim porodicama iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, na teritoriji opštine Ub i odžali sastanak na temu kreiranja plana za dalje zbrinjavanje izbegličkih porodica.

Stanisavljević je zahvalila predsedniku opštine Ub na rezultatima koji su postigli u zbrinjavanju izbegličkih porodica i naporima koje ulažu da sve izbegličke porodice u najskorijem periodu budu zbrinute.

Takođe, komesarka je naglasila da su Komesarijat za izbeglice i migracije i Republika Srbija trajno opredeljeni da pomognu svim izbegličkim porodicama kojima je pomoć potrebna, saopštio je Komesarijat za izbeglice i migracije.

"U toku ove godine 643 porodice su rešile svoje stambeno pitanje uz pomoć Komesarijata, a raspisano je i 15 javnih poziva za stambeno zbrinjavanje izbegličkih porodica, interno raseljenih lica, kao i za pomoć u ogrevu, paketima hrane i ekonomskom osnaživanju", rekla je Stanisavljević.

To je duplo veći broj javnih poziva i stambenih rešenja u odnosu na prošlu godinu, na šta smo jako ponosni, rekla je ona i dodala da se na tome neće stati

"U skladu sa inicijativom predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, planiramo da u narednih pet godina zbrinemo preostale izbegličke porodice na teritoriji naše zemlje. Takođe, želim da istaknem da je za sprovođenje našeg cilja ključna dobra saradnja i komunikacija sa svim jedinicama lokalne samouprave, koju će Komesarijat nastaviti da ima i u budućnosti"‚ rekla je komesarka Stanisavljević.

Opštini Ub su do 2023. godine dodeljena sredstva za stambeno zbrinjavanje i ekonomsko osnaživanje za ukupno 270 porodica, kroz budžet Republike Srbije i putem donatorskih sredstava.