18. novembar 2023 14:56

Uklonjeni vozovi sa mesta sinoćnjeg sudara kod Odžaka u kojem su povređene 52 osobe

Izvor: TANJUG

podeli vest

Uklonjeni vozovi sa mesta sinoćnjeg sudara kod Odžaka u kojem su povređene 52 osobe

Foto: Tanjug/video

ODŽACI - Između Ratkova i Odžaka u petak je putnički voz naleteo na teretni, a tom prilikom su povređene 52 osobe, od kojih pet teže, rečeno je Tanjugu u službi Hitne pomoći u Odžacima.

"Pet osoba je teže povređeno, ostali su lakše povređeni i oni su prebačeni u bolnicu u Sombor, dok je jedan mladić, star 19 godina, prebačen u bolnicu u Novom Sadu", navode iz Hitne pomoći u Odžacima.

Tanjugu je sinoć u MUP-u rečeno da je povređeno oko 20 osoba. Iz Infrastrukture železnice Srbije sinoć je saopšteno da je putnički voz između Ratkova i Odžaka naleteo na teretni voz, da u ovom sudaru vozova nema poginulih, da su povređena četiri putnika, a da je mašinovođa povredio rame.

 

I putnički i teretni voz saobraćali su iz Novog Sada ka Bogojevu, a do naleta je došlo kada je putnički voz sustigao teretnu železničku kompoziciju i udario u zadnji vagon teretnog voza. Prema prvim izveštajima sa terena, uzrok ovog vanrednog događaja je ljudski faktor, navedeno je u saopštenju. 

Bolnica: Četvoro hospitalizovanih posle nesreće stabilno, jedna osoba na intenzivnoj nezi

Od pet hospitalizovanih pacijenata koji su povređeni u sinoćnjoj železničkoj nesreći kod Odžaka jedan je sa teškim telesnim povredama jetre i prelomima rebara smešten na Jedinici intezivne nege, dok su četiri pacijenta, koji su trenutno u stabilnom stanju, smešteni na Odeljenje hirurgije zbog povrede glave i preloma rebara, saopštila je danas Opšta bolnica u Somboru.

Kako je navedeno, u Opštoj bolnici u Somboru pregledana su 52 pacijenta, od kojih je pet pacijenata hospitalizovano.

Ostali pacijenti su, nakon pregleda i dijagnostike, vraćeni na kućno lečenje sa prelomima nosa, donje vilice, nagnječenjima grudnog koša, trbuha i krsta, kao i sa istegnućima vratne kičme, ramenog zgloba, kolena i skočnog zgloba. 

Uklonjeni vozovi sa mesta sinoćnje nesreće kod Odžaka

Teretni i putnički voz koji su se sudarili sinoć na delu pruge Odžaci - Ratkovo, uklonjeni su sa pruge, a radnici “Srbijavoza” rade na uspostavljanju saobraćaja na tom delu železnice.

Na mesto sudara izašao je Pomoćni voz Infrastrukture železnice Srbije, koji treba da raščisti prugu i osposobi je za ponovno uspostavljanje saobraćaja.