15. februar 2024 19:58

Medaković: Sretenjski orden najveća čast za Muzej grada Beograda

Izvor: TANJUG

podeli vest

Medaković: Sretenjski orden najveća čast za Muzej grada Beograda

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Direktorka Muzeja grada Beograda Jelena Medaković izjavila je da je Sretenjski orden prvog stepena, koji je ta institucija dobila danas povodom 120 godina postojanja, najveća čast i prepoznavanje onoga što Muzej grada Beograda radi, kao i priznanje koje je usledilo za napore koje su zaposleni u Muzeju ulagali u prethodnom periodu.

"Meni lično, zaista moram da kažem, znači izuzetno mnogo, kolegama takođe. Podstrek da radimo i dalje, da nastavimo samo još jače, još bolje i sa još većim trudom u periodu koji je pred nama", rekla je Medaković Tanjugu.

Dodala je da će se u Muzeju uskoro naći i neke novine.

"Mi samim svojim radom i praćenjem, ne samo tržišta nego i krugova koji na neki način nisu javnosti dostupni, dolazimo do informacija koje su od neprocenljive vrednosti za našu državu. Odnos prema kulturnim dobrima, prema baštini, prema muzejskim predmetima od izuzetnog značaja koji se nalaze van naše zemlje se zaista promenio", poručila je Medaković.

Kako je rekla, za njih, koji rade u zaštiti kulturnih dobara, strategija koju je država predvidela, a predsednik najavio za zaštitu kulturnih dobara je veliki signal da iz sve snage krenu napred i da se rezultati tog rada vide upravo kroz trud njenih kolega i naših ustanova.

Što se tiče rekonstrukicije Muzeja, Medaković kaže da su za 120. rođendan doživeli da krenu konačno radovi na rekonstrukciji.

"Nekih tri godine su potrebne da bismo se uselili u zgradu i možda još završili nešto što je vezano za stalnu postavku. Na tome već muzej odavno radi, radovi su u toku, na proleće kreću zaista i punom parom, tako da do trenutka useljenja, ja se nadam koji će biti za tri godine, svi smo na istom zadatku", poručila je Medaković.