6. mart 2024 10:10

Crveni krst Srbije otvorio Pravnu kliniku za borbu protiv trgovine ljudima

Izvor: TANJUG

podeli vest

Crveni krst Srbije otvorio Pravnu kliniku za borbu protiv trgovine ljudima

Foto: Crveni krst Srbije

BEOGRAD - Crveni krst Srbije otvorio je Pravnu kliniku za borbu protiv trgovine ljudima u okviru koje će studenti Pravnog fakulteta pohađati kurs četiri meseca i učiti o suzbijanju trgovine ljudima.

Crveni krst Srbije je organizovao prvo predavanje, a ovom aktivnošću na početku kursa koji traje četiri meseca dodatno senzibiliše i uvodi studente u oblast suzbijanja trgovine ljudima, saopšteno je iz te organizacije.

U dogovoru sa Pravnim fakultetom uvedena je praksa da se predavanje koje realizuje Crveni krst Srbije održava u prostorijama te organizacije čime bi se omogućilo da se studenti upoznaju sa njom, a sve u želji da neki od njih nastave da volontiraju ili na drugi način nastave saradnju.

Metod vršnjačke edukacije ocenjen je kao najadekvatniji u animiranju omladine, pa su Jovana Anđelić, volonterka Crvenog krsta Stari Grad, i Dorđe Puzović, predstavnik Crvenog krsta Palilula, koji su i sami studenti, temu trgovine ljudima približili polaznicima Pravne klinike.

Pre početka obuke studenti su posetili Spomen sobu Crvenog krsta Srbije i upoznali se sa dugom i bogatom istorijom našeg Nacionalnog društva koju je slikovito, prezentujući eksponate, približila Slađana Dimić, dugogodišnji saradnik Crvenog krsta Srbije.