6. mart 2024 15:27

Darija Kisić obišla igralište PU "Pahuljica" u Brusu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Darija Kisić obišla igralište PU "Pahuljica" u Brusu

Foto: TANJUG/MINISTARSTVO ZA BRIGU O PORODICI/DEJAN UROŠEVIĆ

BEOGRAD - Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić posetila je opštinu Brus u kojoj je, zajedničkim sredstvima Ministarstva i te opštine, izgrađeno dečije igralište u okviru Predškolske ustanove "Pahuljice" i realizovane još dve mere usmerene na podsticanje nataliteta.

Prošle godine je zajedničkim sredstvima opremljeno i Savetovalište za trudnice i Ginekološko odeljenje pri Domu zdravlja, dok je nezaposlenim porodiljama pružena finansijska pomoć, a Opština Brus je i na ovogodišnjem konkursu dobila sredstva, uz pomoć kojih će izgraditi još jedno igralište i biti opremljena Predškolska ustanova "Naša radost".

"Sa opštinom Brus divno sarađujemo u oblasti pronatalitetne politike. I ove godine smo opredelili oko dva miliona dinara za dalje mere koje ćemo zajedno sprovoditi", navela je Kisić.

Ona je dodala da je Brus jedan od primera odlične prakse kada je u pitanju podsticaj mladim ljudima da što pre zasnuju i prošire svoje porodice.

Pored mnogobrojnih mera pronatalitetne politike države, ocenila je Kisić, ta lokalna samouprava obezbeđuje i dodatne, za svaki par koji dobije dete, a rezultati se itekako vide, budući da je posle dugo godina zaustavljen trend pada novorođene dece.

Predsednik opštine Brus Dalibor Savić zahvalio je ministarki Kisić na podršci pronatalitetnoj politici u ovoj opštini, navodeći da će Brus nastaviti da sprovodi dodatne pronatalitne mere, kako bi se u ovom kraju Srbije rađalo još više dece.