22. mart 2024 14:31

Tužilaštvo traži pritvor za komunalce osumnjičene za mito i zloupotrebu položaja

Izvor: TANJUG

podeli vest

Tužilaštvo traži pritvor za komunalce osumnjičene za mito i zloupotrebu položaja

Foto: Shutterstock.com/mrmohock, ilustracija

BEOGRAD - U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu saslušani su osumnjičeni, komunalni milicioneri Nikola S. i Ivan A, kao i vlasnik samostalne zanatske radnje Branimir R, i svi su izneli svoje odbrane.

Nikola S. sumnjiči se za krivično delo primanje mita za koje je zaprećena kazna zatvora od 2 do 12 godina, Ivan A. se sumnjiči za krivično delo zloupotreba služenog položaja za koje je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora, a Branimir A. za krivično delo davanje mita, za koje je takodje zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora, saopšteno je iz tog tužilaštva.

Nakon saslušanja, tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da Nikoli S. i Ivanu A. odredi pritvor da ne bi uticali na svedoke i da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

Sumnja se da su Nikola S. i Ivan A. prilikom kontrole samostalne zanatske radnje uočili prekršaj koji nisu evidentirali i na taj način omogućili vlasniku Branimiru R. da stekne imovinsku korist za iznos učinjenog prekršaja.

Nikola S. je, kako se sumnja, zahtevao i primio novac od Branimira R. u iznosu od 12.000 dinara kako ne bi prijavio uočeni prekršaj.