5. april 2024 19:14

Tamara Vučić dobitnica nagrade magazina "Diplomacy & Commerce"

Izvor: TANJUG

podeli vest

Tamara Vučić dobitnica nagrade magazina "Diplomacy & Commerce"

Foto: Tanjug

BEOGRAD - Tamara Vučić, supruga predsednika Srbije, dobitnica je Nagrade magazina "Diplomacy & Commerce" za izgradnju mostova među narodima.

Nagrada će joj biti uručena na svečanoj ceremoniji u Jugoslovenskoj kinoteci u utorak 9. aprila, u 19.00 časova.

Tamaru Vučić je za ovu nagradu predložilo nekoliko stranih ambasada u Beogradu kao i jedan broj pojedinaca iz javnog života Srbije, saopštili su organizatori dodele nagrada.

U obrazloženju se ističe da je Tamara Vučić proteklih godina na velikom broju međunarodnih događaja kojima je prisustvovala u zemlji i inostrastvu aktivno radila na izgradnji mostova među narodima i širenju duha tolerancije i saradnje.

Pored pet nagrada koje dodeljuje magazin "Diplomacy & Commerce", biće uručeno i 15 nagrada o kojima odlučuje osmočlani žiri u sastavu: Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije, Boško Vučurević, predsednik Privredne komore Vojvodine, Brankica Janković, poverenica za ravnopravnost, Tijana Palkovljević, direktorka Galerije Matice srpske, Nenad Milić, IAB, Stevan Ristić, predsednik Asocijacije medija, Nada Filipović, Udruženje pivara Srbije i Danijela Popović-Jurić, Red Communications.