25. maj 2024 16:06

Panel diskusija Na putu kroz roditeljstvo prilika da roditelji reše određene dileme

Izvor: TANJUG

podeli vest

Panel diskusija Na putu kroz roditeljstvo prilika da roditelji reše određene dileme

Foto: Shutterstock.com/Scomputer photo, ilustracija

NOVI SAD - Panel diskusija "Na putu kroz roditeljstvo" koja je danas održana u Novom Sadu, a prisustvovao joj je i gradonačelnik Milan Đurić, bila je prilika da se osnaže roditelji i da im psiholozi kroz razgovor pomognu da reše određene dileme, unaprede odnos i podstaknu komunikaciju sa svojom decom, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika.

Mame i tate iz više gradova Srbije, kroz taj projekat imaju priliku da učestvuju u interaktivnim radionicama, koje će se fokusirati na ključne teme roditeljstva, kao što su promene u partnerskim odnosima, očekivanja društva i usklađivanje posla i roditeljstva, navodi se u saopštenju.

Učesnici panela su psiholog i dečiji psihoaterapeut Senka Simonović, novinar i autor podkasta "Zdrava priča" Dolores Milošev Erdeg, psiholog i osnivač "Centra za mame" Jovana Ružičić, i psiholog, novinar i autor emisije "Tata ti si lud" Miša Stojiljković.

Đurić je izrazio uverenje da će današnji razgovori odgovoriti na važna pitanja koja se tiču roditeljstva i da će učesnici moći da razmene iskustva i spoznaju veštine za uspešno suočavanje sa izazovima u razvoju dece.

Gradonačelnik je podsetio da Grad posvećuje veliku pažnju i daje podršku i osnažuje roditeljstvo, i naglasio da se Novi Sad zaista može pohvaliti nizom pogodnosti koje pruža za porodice koje dobiju prinovu.

"Svake godine za prvo dete obezbeđujemo pravo na iznos od 50 hiljada dinara, za trojke 200 hiljada. Obezeđujemo i pravo na novogodišnju novčanu pomoć za dete rođeno 1. januara nove godine po 200 hiljada dinara, pravo na novogodišnji poklon 300 hiljada dinara i pravo na novčani poklon povodom Dana Grada po 300 hiljada dinara za svaku bebu rođenu 1. februara", rekao je gradonačlenik.

Projekat obuhvata Novi Sad, Niš, Užice, Kraguejvac i Jagodinu.