27. maj 2024 08:46

FON ove godine upisuje 980 studenata na osnovne akademske studije

Izvor: TANJUG

podeli vest

FON ove godine upisuje 980 studenata na osnovne akademske studije

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Jedan od najtraženijih fakulteta u Beogradu Fakultet organizacionih nauka (FON) će u narednoj školskoj godini upisati 980 studenata na osnovne akademske studije na dva akreditovana studijska programa.

Polaganje prijemnog ispita zakazano je za 25. i 26. jun, a u toku su prijave za probni prijemni ispit koji se organizuje 9, 16. i 20. juna.

Dekan Fakulteta organizacionih nauka Milan Martić izjavio je za Tanjug da će na studijski program Informaconi sistemi i tehnologije biti upisano 590 studenata, od toga 270 na budžet, dok će na Menadžment i organizaciju biti upisano 390 studenata, od kojih 190 na teret budžeta.

“Uskoro očekujemo odluku Vlade Republike Srbije o broju budžetskih mesta. Mi smo za razliku od prošle školske godine predložili povećanje kvote sa 460 na 500 studenata koji će, nadam se, studirati na teretu budžeta”, rekao je prof. dr Martić.

Predaja dokumenata u prvom konkursnom roku obaviće se od 19. do 22. juna, a prijemni ispitu su zakazani za 25. jun, kada se polaže matematika na Beogradskom sajmu i 26. jun, kada se polaže test opšte informisanosti.

“U toku je prijava za prvi probni prijemni koji će biti organizovan 9. juna, a zatim 16. i 20. juna. U toku su prijave na sajtu Fakulleta i biće otvorene do 4. juna”, navodi Martić.

Školarina za samofinansirajuće studenta iznosi 171.000 dinara.

“Sa tradicijom dugom 54 godine, FON danas studira preko 6.000 studenata na 24 studijska programa na osnovnim, master, specijalističkim i doktorskim studijama", ističe Martić.

Navodi da svi studijski programi koji se realizuju na FON-u imaju jaku kvantitativnu i informatičku pozadinu u kombinaciji sa organizacionim i specifičnim znanjima za studijske programe.

“Na Fakultetu postoji širok spektar multidiciplinarnih programa iz oblasti informacionih sistema i tehnologija, menadžmenta i organizacije na svim nivoima studija. Svi studijski programi su formirani na osnovu svetskih i evropskih standarda visokog obrazovanja i usklađeni su sa savremenim tokovima i stanjem struke u pripadajućoj naučnoj oblasti u svetu”, rekao je Martić.