16. mart 2023 11:45

Apelacioni sud u Novom Sadu pravosnažno osudio mladića na devet godina zatvora zbog saobraćajne nesreće u Kaću

Izvor: TANJUG

podeli vest

Apelacioni sud u Novom Sadu pravosnažno osudio mladića na devet godina zatvora zbog saobraćajne nesreće u Kaću

Foto: Shutterstock.com/fongbeerredhot, ilustracija

NOVI SAD - Apelacioni sud u Novom Sadu pravosnažno je osudio Petra Korićanca na kaznu zatvora od devet godina, zbog saobraćajne nesreće koja se dogodila 7. novembra 2021. godine kod Kaća, u kojoj je poginula T.Bi. iz Novog Sada.

Drugostepeni sud je odbio kao neosnovane žalbe Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu i branioca okrivljenog i potvrdio prvostepenu presudu Višeg suda u Novom Sadu.

U obrazloženju svoje odluke, drugostepeni sud je naveo da je prvostepeni sud izveo sve dokaze neophodne da se pravilno i potpuno utvrde činjenice od značaja za donošenje zakonite i pravilne odluke, objavljeno je na sajtu Višeg suda u Novom Sadu.

Korićanac je osuđen za krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja u vezi sa krivičnim delom ugrožavanje javnog saobraćaja.

Okrivljenom je izrečena mera bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od pet godina, računajući od dana pravnosnažnosti odluke, s tim da se vreme provedeno u zatvoru ne uračunava u vreme trajanja ove mere.