2. mart 2024 16:39

Vuku S. osumnjičenom za trgovinu ljudima određen pritvor

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vuku S. osumnjičenom za trgovinu ljudima određen pritvor

Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

BEOGRAD - Na predlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu sud je odredio pritvor do 30 dana Vuku S. osumnjičenom za trgovinu ljudima i posredovanje u vršenju prostitucije.

Kako Tanjug saznaje, pritvor mu je određen da ne ponovi krivično delo u kratkom vremenskom roku. Vuk S. je ranije na saslušanju negirao krivicu.

Pored Vuka S. naredbom o sprovođenju istrage obuhvaćeni su braća Uroš P. i Miloš P., koji su u bekstvu, Sonja L. Koja se brani sa slobode i Ivan Z. koji je u pritvoru.

Prema naredbi o sprovođenju istrage osmunjičeni su od neutvrđenog dana do 16. oktobra 2023. godine, po prethodnom dogovoru, dovođenjem u zabludu oštećenu vrbovali u cilju vršenja prostitucije i seksualne eksploatacije.

Osumnjičeni su u tom cilju oglasili na internet stranici “Seksi-adresar” kao i u “Halo oglasima” brojeve telefona i ponudu da – zgodne, mlade maserske muškarcima nude usluge senzualne i tantričke masaže na različitim lokacijama u gradu.

Na ovaj način oglasi su postali dostupni neodređenom broju lica, a za ugovaranje klijenata, odnosno vreme i mesto dolaska, bila je zadužena Sonja L.

Cene seksualnih usluga su, kako se sumnja, odredili osumnjičeni, pri čemu im je oštećena predavala 50 odsto ostvarene zarade, dok je drugi deo zadržavala za sebe.

Takođe, sumnja se da je Vuk S. preko javnog profila na društvenoj mreži “Instragram” nudio posao u cilju zapošaljavanja novih “maserki”, nudeći besplatnu obuku i dobru zaradu, uz smeštaj i jedan obrok.