27. mart 2024 11:17

Dejan Luković: Sva raspoloživa sredstva i ljudstvo su na terenu u potrazi za devojčicom

Izvor: TANJUG

podeli vest

Dejan Luković: Sva raspoloživa sredstva i ljudstvo su na terenu u potrazi za devojčicom

Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

BEOGRAD - General policije i pomoćnik direktora policije za specijalne i posebne jedinice Dejan Luković izjavio je danas, povodom nestanka dvogodišnje Danke Ilić, da je Policijska uprava Bor nadležna za taj slučaj zato što se desio na toj teritoriji, ali da je istog trenutka kada su u Boru videli da ne mogu da pronađu devojčicu, u kratkom roku, naredbom ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića angažovana i žandermerija, kao i sva raspoloživa sredstva.

"U večernjim satima, preko 150 pripadnika žandarmerije je bilo na terenu. Angažovane su snage uprave za tehniku Uprave kriminalističke policije, jedinice za obezbeđenje, sva ona sredstva, tehnika i ljudstvo za koje smatramo da bi toj situaciji dalo rezultate mi smo istog momenta angažovali", rekao je on za K1 televiziju.

Luković dodaje da potragu za nestalom devojčicom otežavaju vremenskim uslovi, ali napominje da se potraga nastavlja i da će ona trajati dokle god devojčica ne bude pronađena.

Odgovarajući na pitanje kako se smenjuju ekipe na terenu u vanrednim situacijama poput ove, general je rekao da tada nema smenskog rada, već da ljudi na terenu mogu da odmore sat, dva i da se odmah nakon toga vraćaju na teren, dok za to vreme dolazi druga ekipa.

"Trenutno je angažovan niški odred žandermerije koji je teritorijalno najbliži situaciji gde se ovo dešava, ali mi angažujemo i pripadnike žandarmerije iz Kraljeva, Beograda, pa čak i iz Novog Sada ako za to bude bilo potrebe, ako procenimo da treba da se vrši šira pretraga terena", naveo je Luković.