25. januar 2023 14:43

Ministarstvo prosvete i Britanski savet potpisali Memorandum o razumevanju

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ministarstvo prosvete i Britanski savet potpisali Memorandum o razumevanju

Foto: Ministarstvo prosvete

BEOGRAD - Ministar prosvete Branko Ružić i direktor Britanskog saveta Piter Braun potpisali su danas Memorandum o razumevanju, kojim je još jednom potvrđena saradnja na unapređenju obrazovanja u Republici Srbiji, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Kroz obrazovni program "za 21. vek", koji je sprovođen u saradnji sa Britanskim savetom, postignuti su sjajni rezultati, naglasio je Ružić.

Kako je objasnio u program su uključene sve državne osnovne škole u Srbiji, a fokus programa je na razvijanju veština kritičkog mišljenja, rešavanju problema i programiranje uz mikrobit uređaja kod učenika osnovnih škola, neophodnih za buduća zanimanja i konkurentnost na tržištu rada u budućnosti.

Ministar Ružić je dodao i da je resorno ministarstvo od početka uvidelo značaj programa, ne samo u Srbiji nego i na Zapadnom Balkanu, jer je jedan od glavnih fokusa, kako on navodi, razvijanje veština za 21. vek kod učenika, kroz obuke koje su uključivale njihove nastavnike i direktore škola na području cele zemlje i regiona.