7. februar 2023 07:19

Vesić: Vučić neće popustiti pod ucenama, jedino odgovorno rešenje vanredni izbori

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vesić: Vučić neće popustiti pod ucenama, jedino odgovorno rešenje vanredni izbori

Foto: TANJUG/RADE PRELIĆ

BEOGRAD - Ministar građevinarstva, saobraćaja i infarstrukture Goran Vesić izjavio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić mnogo puta do sada pokazao da neće popustiti pod ucenama i da je jedino odgovorno rešenje raspisivanje vanrednih izbora.

"Srbija se danas suočava sa dubokom političkom krizom. Događanja u Narodnoj skupštini tokom rasprave o Kosovu i Metohiji pokazala su da deo opozicije, potpomognut stranim faktorom, planira nasilno preuzimanje vlasti, dok najveći koalicioni partner Srpske napredne stranke sedi na dve stolice flertujući se onima koji žele da destabilizuju Srbiju i vrate je u prošlost", naveo je Vesić na Instagramu.

On je rekao da je "u takvoj situaciji, jedino odgovorno rešenje raspisivanje vanrednih izbora" na kojima će, kako je rekao, narod odlučiti koja stranka i u kojem pravcu treba da vodi Srbiju u budućnosti.

"Siguran sam da će građani i ovog puta dati najubedljivije poverenje državotvornoj politici predsednika Vučića koja jedina garantuje nastavak ekonomskog rasta i zaštitu Ustava Srbije, a posebno dela Ustava koji Kosovo i Metohiju definiše kao sastavni i neotuđivi deo Srbije", poručio je Vesić.