7. februar 2023 19:05

Ministar Mihailo Jovanović razgovarao je sa Majklom Milerom o aktivnostima na donošenju medijskih zakona

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ministar Mihailo Jovanović razgovarao je sa Majklom Milerom o aktivnostima na donošenju medijskih zakona

Foto: TANJUG/MIT/ MARINA JANČEVIĆ

BEOGRAD - Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović razgovarao je danas sa Majklom Milerom, šefom jedinice za Srbiju i Crnu Goru pri Generalnom direktoratu Evropske komisije za susedstvo i pregovore.

Jovanović je informisao Milera o planovima i aktivnostima resornog ministarstva za donošenje medijskih zakon i dodao da su u prethodna tri meseca formirane radne grupe za izmene i dopune Nacrta zakona o javnom informisanju i medijima, za izmene i dopune Nacrta zakona o elektronskim medijima i radna grupa za donošenje Akcionog plana za sprovođenje Strategije razvoja sistema javnog informisanja ta period 2020-2025, a u periodu 2023-2025.

Ministar je istakao da se proces donošenja ovih pravnih okvira odvija transparentno uz konsultovanje novinarskih i medijskih udruženja, pri čemu se posebna pažnja posvećuje usklađivanju sa EU regulativom.

On je pewnwo sagovorniku da je Ministarstvo završilo Nacrt zakona o elektronskim komunikacijama, koji će se uskoro naći u Vladi nakon čega ulazi u skupštinsku proceduru.

Jovanović je zahvalio Mileru na svesrdnoj pomoći konsultanata iz EU, čime Srbija preuzima primere najbolje prakse iz razvijenih medijskih društava.

Majkl Miler je izrazio zadovoljstvo ambicijom da se ubrza izrada važnih zakonodavnih dokumenata i pružio podršku za nastavak saradnje posebno u procesu daljih konsultacija i usklađivanja sa principima EU.