14. februar 2023 11:24

Darko Glišić o SPS: Stavljena tačka, neka svako nosi svoj krst

Izvor: TANJUG

podeli vest

Darko Glišić o SPS: Stavljena tačka, neka svako nosi svoj krst

Foto: TANJUG/ZORAN ŽESTIĆ

BEOGRAD - Predsednik izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darko Glišić rekao je danas, povodom odnosa sa Socijalističkom partijom Srbije, da je dovoljno rečeno u prethodnim danima i da je na to stavljena tačka.

"I predsednik je u svom poslednjem obraćanju stavio tačku na to. Neka svako nosi krst koji je zaslužio, a danas je lako vratiti kanal unazad i da vidite ko se borio za KiM, ko je jurišao, a ko je bio ni tamo ni ovamo", rekao je Glišić na konferenciji za novinare u sedištu SNS.

Na konstataciju novinara da su ovi poslednji njihovi koalicioni partneri, Glišić je odgovorio da jesu i da "kakvi god da su, naši su koalcioni partneri".

Glišić je medijima saopštio i da su poverenici POKS-a sa Voždovca i Čukarice, kao i gradski odbornik u Beogradu, koji je na izborima bio na listi koalicije NADA, prešli u Srpsku naprednu stranku nezadovoljni ponašanjem predstavnika koalicije NADA u Skupštini Srbije tokom sednice o KiM.

Glišić je odgovarajući na pitanja novinara o borbi za KiM rekao, između ostalog, i da Vučiću "jedino možete da spočitate odpriznavanje Kosova kao nezavisne države jer je direktno svojom zaslugom ubedio 26 ili 27 država da ne priznaju".

"A oni koji toliko brinu o KiM su na toj sednici baš dali doprinos da pošaljemo lepu poruku u svet i da možda ubedimo još neku državu da povuče priznanje. Da smo bili složni i jedinstveni, civilizovanim možda bi se javila još neka država", rekao je Glišić.