15. februar 2023 20:59

Vesić nakon protesta ispred Predsedništva: Lažne patriote hoće izazivanje haosa, teroristima mesto u zatvoru

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vesić nakon protesta ispred Predsedništva: Lažne patriote hoće izazivanje haosa, teroristima mesto u zatvoru

Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

BEOGRAD - Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je da su lažni desničari, lažne patriote i lažni političari pokazali danas ispred Predsedništva Srbije da je njihova jedina politika izazivanje haosa u zemlji, nasilno rušenje ustavnog sistema i ubistvo predsednika Aleksandar Vučić.

"Puška koja je danas pronađena kod teroriste Bobačeka podseća na ono što se dogodilo 2003. godine kada je iz slične puške ubijen premijer Đinđić.

Tada Srbija nije imala snage da zaštiti premijera od ubica. Danas je naša zemlja snažnija i zaštitiće predsednika Vučića i državu", istakao je Vesić u saopštenju.

On je izrazio nadu da tužilaštvo ima snage da privede pravdi i kazni one koji su nosili oružje sa namerom da ubiju predsednika kao i one koji su predsedniku javno pretili ubistvom.

"Teroristima je mesto u zatvoru", istakao je Vesić.

Sa protesnog skupa koji su večeras kod zgrade Predsedništva Srbije organizovale desničarske organizacije nezadovoljne francusko-nemačkim planom za KiM, upućene su pretnje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.