28. februar 2023 14:54

Kisić i direktorka UNICEF-a razgovarale o saradnji u oblasti podrške roditeljima i porodici

Izvor: TANJUG

podeli vest

Kisić i direktorka UNICEF-a razgovarale o saradnji u oblasti podrške roditeljima i porodici

Foto: TANJUG/MINISTARSTVO ZA BRIGU O PORODICI I DEMOGRAFIJU / DEJAN UROŠEVIĆ

BEOGRAD - Projekat „Podsticajno roditeljstvo kroz igru“ postigao je izuzetne rezultate koji se ogledaju kroz jačanje kapaciteta jedinica lokalnih samouprava u vidu podrške roditeljima i porodici, ocenile su u današnjem razgovoru ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić i direktorka UNICEF-a u Srbiji Dejana Kostadinov.

Kisić i Kostadinov su, kako je saopštilo Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju, razgovarale o dosadašnjoj saradnji i budućim zajedničkim projektima ovog međunarodnog fonda i resornog ministarstva.

Ministarka Kisić je zahvalila UNICEF-u na višegodišnjoj podršci koja je usmerena ka deci, roditeljima i uopšte porodicama, što je pokazao i pomenuti četvorogodišnji projekat i ukazala da je jedan od ciljeva Ministarstva za brigu o porodici jačanje kapaciteta hraniteljskih porodica u kojima se nalaze deca bez roditeljskog staranja.

Kostadinova je navela da je UNICEF spreman da pruži podršku jačanju hraniteljstva, naročito urgentnog i hraniteljstva za decu sa određenim poteškoćama u razvoju.

UNICEF će, kako je danas istaknuto, pružiti podršku i u jačanju kapaciteta centara za socijalni rad, u delu porodično-pravne zaštite, kao i u izradi tzv. „ex post“ analize Strategije za prevenciju i zaštitu dece od nasilja i funkcionisanju Saveta za prava deteta.