7. decembar 2022 06:49

Kosovska policija neutralisala ručnu granatu u OIK u severnom delu Kosovske Mitrovice

Izvor: TANJUG

podeli vest

Kosovska policija neutralisala ručnu granatu u OIK u severnom delu Kosovske Mitrovice

Foto: Tanjug/video

KOSOVSKA MITROVICA - Deminerska ekipa kosovske policije neutralisala je neeksplodiranu ručnu granatu u prostorijama opštinske izborne komisije (OIK) u Severnoj Mitrovici.

Prema rečima pripadnika policije koji su obezbeđivali lice mesta, bomba je uništena takozvanom "kontrolisanom eksplozijom" i trenutno je u toku povlačenje Euleksa, Kfora, pripadnika policije i tima za deminiranje sa lica mesta, javlja Kosovo onlajn.

Taj portal navodi da se tokom intervencije sinoć čula jaka detonacija i da je druga granata koja se nalazila u blizini prostorija, prema navodima nadležnih, eksplodirala u toku dana.

Prethodno su prištinski mediji objavili da su pripadnici specijalnih jedinica kosovske policije, zajedno sa patrolom Euleksa, ponovo sinoć ušli u prostorije opštinske izborne komisije u Severnoj Mitrovici.

U Severnoj Mitrovici juče u toku dana čulo se više eksplozija, kada su albanski članovi OIK uz asisteniju naružanih specijalaca kosovske policije nasilno upali u prostorije koje koristi izborna komisija.