8. mart 2023 10:52

Ljajić: Najvažnije je podržati srpski pregovarački tim

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ljajić: Najvažnije je podržati srpski pregovarački tim

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić izjavio je danas da je najvažnije da se da podrška srpskom pregovaračkom timu, imajući u vidu teške okolnosti u kojima se vode pregovori o KiM.

Ljajić je za Tanjug rekao da se pregovori vode sa minus pozicije i napominje da bi najgore bilo da Srbija odbije planove koji stižu i bude okrivljena za prekid pregovaračkog procesa, kao i da bi trebalo da se pokaže dobra volja i spremnost na pregovore i na traženje kompromisnog i održivog rešenja.

 

Kako je rekao, u tome nismo sami, postoji treća strana a to je međunarodna zajednica.

Radim na razvoju stranačke infrastrukture, spremam je za sledeće izbore

Ljajić je izjavio da u proteklom periodu nije bio ni u kakvoj političkoj ilegali, već da je svojevoljno izašao iz vlade da bi prepustio mesto drugima i da bi se posvetio stranačkom poslu.

"Bilo mi je jako važno da stranka nastavi da se razvija. Igrom slučaja sam zbog saobraćajnog udesa, jedno vreme zaista bio u pravoj ilegali, sa potpuno drugim prioritetima, a posle toga i posle oporavka nastavio sam taj posao vezan za razvoj stranačke infrastrukture i više sam nego zadovoljan", rekao je Ljajić za Tanjug.

On je dodao i da dnevno obilazi po dve ili tri opštine i razgovara sa ljudima.