8. mart 2023 15:23

Irena Vujović: Sve više žena ima stvaralačku energiju

Izvor: TANJUG

podeli vest

Irena Vujović: Sve više žena ima stvaralačku energiju

Foto: TANJUG/MINISTARSTVO ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE/ JOVANA ROŠUL

BEOGRAD - Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović, rekla je danas da je zadovoljstvo živeti u zemlji u kojoj je sve više primera žena koje pored inovativne ideje imaju i stvaralačku energiju koja je rado podržavana, saopštilo je to Ministarstvo.

"Želimo da privreda Srbije bude ekološki prihvatljivija, što znači da mora biti zasnovana na principima cirkularne ekonomije, jer ćemo samo tako i doprineti održivom ekonomskom razvoju našeg društva. Upravo tome i doprinosi naša zelena preduzetnica", rekla je Vujović čestitajući 8. mart jednoj od naših vodećih "zelenih preduzetnica" Marini Cvijanović.

Ona je dodala da joj je drago sto Ministarstvo kroz različite projekte može da podrži žene preduzetnice, olakša njihov put ka uspehu i podstakne i druge da imaju poverenja u njih, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Projekat Marine Cvijanović našao se među 16 koje su UNDP i EU, zajedno sa Ministarstvom, prepoznali kao najbolje i najinovativnije projekte koji doprinose zelenoj tranziciji u Srbiji.

Marina Cvijanović, koja je 2017. godine pokrenula firmu Eko Bio invest, bavi se proizvodnjom inovativnog materijala biosol. To je granulat koji se dobija preradom otpada od voća i povrća, a od koga ona proizvodi kese, čaše i tanjire koji su razgradivi.

Ovi proizvodi su potpuno ekološki i neškodljivi i doprinose rešavanju problema toksičnosti plastike.