22. mart 2023 10:06

Prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević: Mesec Ramazana da bude putokaz da se međusobno podržavamo

Izvor: TANJUG

podeli vest

Prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević: Mesec Ramazana da bude putokaz da se međusobno podržavamo

Foto: Kancelarija Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra

BEOGRAD - Princ Aleksandar poslao je danas poruku pripadnicima Islamske zajednice uoči početka svetog meseca Ramazana, sa željom da ovaj mesec "provedu ispunjeni dodatnim strpljenjem, smirenošću, dobrim mislima i saosećanjem".

On je poručio da "ovaj mesec posta, molitve i očišćenja treba da bude putokaz da se očistimo od negativnih misli i dela i da se međusobno podržavamo".

"Ovo je vreme kada svako treba da razmisli o blagoslovima koje je dobio i da bude zahvalan za njih, ali i da podeli te blagoslove sa onima manje srećnim. To je vreme odricanja, koje svakog čoveka podseća da su svakodnevna zadovoljstva ovoga sveta prolazna, a prava vera i Božija ljubav večni. Zahvalnost i zajedništvo u molitvi pružiće veliku utehu mnogima širom sveta tokom ovog svetog meseca", naveo je princ Aleksandar.

On je poželeo da ramazanski dani donesu istinske duhovne vrednosti, slogu i međusobno razumevanje u sve naše domove.

"Želim vam da ovaj mesec provedete u dobrom zdravlju i blagostanju i da u porodici, prijateljima i veri nađete snagu i podršku da savladate svaku prepreku i teškoću koju nam život nosi“, naveo je princ Aleksandar.