10. decembar 2022 20:52

Kosovska policija zbog blokada zatvorila prelaze Jarinje i Brnjak

Izvor: TANJUG

podeli vest

Kosovska policija zbog blokada zatvorila prelaze Jarinje i Brnjak

Foto: Tanjug video

KOSOVSKA MITROVICA - Kosovska policija na prelazu Jarinje brani ulazak vozilima i pešacima na KiM, preneo je Kosovo onlajn.

Ranije danas na prelazu Jarinje uhapšen je bivši pripadnik kosovoske policije Dejan Pantić, koji je 5. novembra zajedno sa svojim kolegama napustio ovu instituciju.

Zbog njegovog hapšenja postavljene su barikade kod Leposavića i Rudara i okupili su se građani koji žele da spreče njegovo prebacivanje u Prištinu, a na licu mesta prisutni su i Euleks i Kfor.

Kosovska policija: Zatvoren i administrativni prelaz Brnjak

Kosovska policija saopštila je danas da je pored administrativnog prelaza Jarinje, zatvorila za saobraćaj i administrativni prelaz Brnjak zbog blokada Srba.

Policija je zamolila građane da za saobraćaj koriste druge administrativne prelaze, prenela je "Gazeta expres".

Na osnovu policijskih procena, kao i iz bezbednosnih razloga, dok postoje blokade na putu u pravcu administrativnog prelaza Brnjak, kosovska policija je privremeno zatvorila i ovu tačku za saobraćaj, navedeno je u saopštenju.

Kosovska policija: Napadnuti smo tri puta na putu ka Brnjaku, odgovorili smo na napad

Kosovska policija saopštila je danas da su je u tri različita slučaja vatrenim oružjem napale, kako je navela, ''kriminalne grupe'', na putu koji vodi ka administrativnom prelazu Brnjak i da je zbog toga bila prinuđena da odgovori, nakon čega su se napadači ''povukli u nepoznatom pravcu''.

Prema navodima policije, napada je bilo i na još nekoliko lokacija, prenela je "Koha ditore".

Kako se navodi u saopštenju, policijske jedinice su bile prinuđene da na napade odgovore vatrenim oružjem, primoravajući, kako se dodaje, "kriminalne grupe da se povuku i odu u nepoznatom pravcu".