7. maj 2023 20:36

Snežana Paunović: Uz Ružića smo isto kao i onda kada su ga birali za ministra

Izvor: TANJUG

podeli vest

Snežana Paunović: Uz Ružića smo isto kao i onda kada su ga birali za ministra

Foto: SPS

BEOGRAD - Snežana Paunović, šefica poslaničke grupe IVICA DAČIĆ - Socijalistička partija Srbije (SPS) u Skupštini Srbije, saopštila je povodom neopozive ostavke koju je večeras podneo ministar prosvete Branko Ružić, da ta poslanička grupa čvrsto stoji uz njega, ''isto kao i onda kada su ga birali za mesto ministra prosvete i verovali u njega, tako i danas''.

''Kako je i sam rekao, ova njegova odluka nije politički već lični čin, odluka vredna svakog poštovanja, ovo je odluka pre svega nekoga ko je roditelj, ko baštini porodične vrednosti. Ostavka iz moralnih razloga je čin velikih ljudi. Podrška'', istakla je Paunović u saopštenju.

Ministar prosvete Branko Ružić podneo je danas neopozivu ostavku predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić, rečeno je ranije Tanjugu u Ministarstvu prosvete.

"U smiraj trodnevne nacionalne žalosti, kao odgovoran i vaspitan čovek, profesionalan u obavljanju svih dosadašnjih javnih dužnosti, kao roditelj i građanin Republike Srbije, koja mi je uvek na prvom mestu, a u skladu sa članom 23 Zakona o Vladi, doneo sam jednu racionalnu i časnu odluku u ovim okolnostima.Podnosim neopozivu ostavku na poziciju ministra prosvete u Vladi Republike Srbije", naveo je Ružić u dopisu koji je poslao predsednici Vlade Ani Brnabić.