9. maj 2023 11:17

Srđan Verbić: Da sam bio na mestu Branka Ružića, dao bih odmah ostavku

Izvor: TANJUG

podeli vest

Srđan Verbić: Da sam bio na mestu Branka Ružića, dao bih odmah ostavku

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Bivši ministar prosvete Srđan Verbić izjavio je danas za Tanjug bi on domah dao ostavku da je bio na mestu Branka Ružića, ne zbog krivice, već zbog toga da bi ljudi prepoznali da zvaničnici situaciju doživljavaju ozbiljno.

Dodaje da ne smatra da je Ružić kriv za pucnjavu u OŠ "Vladislav Ribnikar", ali da je lični čin davanje ostavke ozbiljan, i da će time građani početi da prepoznaju da zvaničnici ovu situaciju doživljavaju ozbiljno.

Kao najvažniju kariku koja je najviše zakazala za sve što se dogodilo u školi "Vladislav Ribnikar", Verbić je izdvojio dostupnost oružja, jer, kako je objasnio, ne može oružje biti dostupno maloletnicima, ljudima koji imaju kriminalni dosije ili su već prepoznati kao nasilnici.

Verbić kaže da zavisi od škole do škole da li će đaci do kraja godine biti u školskim klupama jer nemaju svi isti kapacitet da se nose sa ovom situacijom, ali da smatra da je važno za đake i da treba nastava da se završi regularno, ukoliko škola ima kapacitet, ukoliko je u stanju da razgovara sa đacima uz pomoć obučenih prihologa za rad u ovakvim situacijama i ukliko ima dobar odgovor od đaka.

"Ukoliko u nekoj školi zaista ne može, onda može da se postupi drugačije. Ja mislim da je jedino u 'Ribnikaru', u ovom trenutku, situacija gde treba razmisliti kako završiti, ali mislim da bi ostale škole trebalo da završe regularno" napomenuo je on u izjavi za Tanjug.