25. maj 2023 16:54

Ministar spoljnih poslova Severne Makedonije položio cveće ispred OŠ "Vladislav Ribnikar"

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ministar spoljnih poslova Severne Makedonije položio cveće ispred OŠ "Vladislav Ribnikar"

Foto: TANJUG/TARA RADOVANOVIĆ

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Severne Makedonije i predsedavajući OEBS-a Bujar Osmani položio je danas cveće ispred Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" u Beogradu.

"Iskreno poštovanje nevinim žrtvama zastrašujuće pucnjave u školi 'Vladislav Ribnikar" u Beogradu. Moje najdublje saučešće izražavam porodicama i prijateljima žrtava zbog njihovog gubitka. Slike nedavnih pucnjava i dalje šokiraju i nepovratno su promenile stvarnost. Svi osećamo ove promene", naveo je Osmani na Fejsbuku.

Dodao je da je ključno udruživanje u deljenju gubitka i bola, kao i pružanje podrške onima koji su najviše pogođeni.

"Samo na taj način ćemo potvrditi da smo spremni da sprečimo da se ovakvi strašni incidenti dešavaju u budućnosti. Tuga koju su osetile porodice čiji su životi ovim činom zauvek promenili je nemerljiva. Ali nisu sami", istakao je Osmani.

Naveo je da, zajedno sa OEBS-om, Severna Makedonija nudi utehu, snagu i solidarnost naciji ujedinjenoj u kolektivnoj tuzi.

"Neka nam svima sećanje na stradale bude podstrek da vredno radimo za sigurniju budućnost, gde su škole simbol znanja i prijateljstva", zaključio je makedonski ministar.