2. jun 2023 12:37

Nemec, Flekenštajn i Peterle odali poštu žrtvama u pucnjavi u OŠ "Vladislav Ribnikar"

Izvor: TANJUG

podeli vest

Nemec, Flekenštajn i Peterle odali poštu žrtvama u pucnjavi u OŠ "Vladislav Ribnikar"

Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

BEOGRAD - U okviru radne posete Beogradu, evroparlamentarac Matjaž Nemec i bivši poslanici Evropskog parlamenta Knut Flekenštajn i Alojz Peterle odali su danas poštu žrtvama u pucnjavi u OŠ "Vladislav Ribnikar".

"Naše misli su sa žrtvama i njihovim porodicama, prijateljima i celom srpskom nacijom", napisao je Nemec na Instagramu, uz slike trojice političara ispred osnovne škole.

On je dodao da ne može da opiše osećanja tuge i šoka kada gleda u školsko dvorište koje bi trebalo da bude preplavljeno dečijim osmesima.

"Umesto toga nas obuzima neizrecivi bol", istakao je Nemec.

Naveo je da bi voleo, kad bi mogao, da makar malo da tuguje umesto roditelja i rodbine ubijene dece.

"Šokantno. Bez reči. Moje saučešće svima", napisao je slovenački evroposlanik.

Juče je iz Evropskog parlamenta saopšteno da će izvestilac EP za Srbiju Vladimir Bilčik i evropski poslanik i jedan od posrednika u međupartijskom dijalogu sa Skupštinom Srbije Matjaž Nemec doputovati u Srbiju u okviru aktivnosti podrške demokratiji.

Pored njih, navedeno je da će u Srbiju stići i Knut Flekenštajn i Alojze Peterle koji prvi put dolazi u Beograd u svojstvu posrednika u političkom dijalogu.

"U okviru aktivnosti podrške demokratiji, evroparlamentarci Vladimir Bilčik, Matjaž Nemec zajedno sa bivšim poslanicima u Evropskom parlamentu Knutom Flekenštajnom i Alojze Peterleom predvode misiju u Srbiji. To je nastavak misija sprovedenih u septembru 2022. i januaru 2023", objavljeno je na Tviter nalogu EP - podrška demokratiji.