27. jun 2023 15:00

Za unapređenje socijalne zaštite u AP Vojvodini izdvojeno 240 miliona dinara

Izvor: TANJUG

podeli vest

Za unapređenje socijalne zaštite u AP Vojvodini izdvojeno 240 miliona dinara

Foto: Pokrajinska vlada

NOVI SAD - Pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić uručio je danas ugovore za unapređenje ustanova socijalne zaštite na teritoriji AP Vojvodine.

Po konkursu za finansiranje, odnosno sufinansiranje mera, aktivnosti i programa u oblasti socijalne zaštite u 2023. godini, sredstva u visini od 240 miliona dinara raspodeljena su na 112 projekata, koje će realizovati ustanove za smeštaj korisnika i centri za socijalni rad, saopšteno je iz Pokrajinske vlade.

„Prilikom raspisivanja prvog konkursa, otkako sam na čelu Sekretarijata, na raspolaganju smo imali 54 miliona dinara, a u međuvremenu je u sistem socijalne zaštite uloženo gotovo dve milijarde dinara“, kazao je Vuletić.

Objasnio je da se dodeljenim sredstvima realizuju nabavka opreme za kuhinje, nabavka medicinske opreme, projekti stanovanja uz podršku, radovi adaptacije i dogradnje, suzbijanje svih oblika delinkvencije, prevencija nasilja, savetodavni rad i ostalo.

"Zakonom o socijalnoj zaštiti omogućeno je planiranje aktivnosti koje će doprineti boljem položaju osetljivih grupa", rekao je resorni sekretar.

Istakao je da je rebalansom budžeta za 2023. godinu za unapređenje socijalne zaštite obezbeđeno dodatnih 150 miliona dinara.