28. jul 2023 11:40

Ministar Gašić izrazio zahvalnost ambasadorki Kine Čen Bo na saradnji

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ministar Gašić izrazio zahvalnost ambasadorki Kine Čen Bo na saradnji

Foto: TANJUG/OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić sastao se sa ambasadorkom Narodne Republike Kine u Beogradu Čen Bo, i izrazio veliko zadovoljstvo ostvarenom saradnjom za vreme njenog mandata.

 

Takođe, Gašić je izrazio nadu da će se nastaviti započeti projekti i istakao spremnost za jačanje saradnje na strateškom nivou.

Ambasadorka je naglasila da je ponosna što je poslednje četiri godine sa svojim timom imala priliku da doprinese unapređenju saradnje dve zemlje, te da se bez obzira na pandemijsku situaciju, saradnja Srbije i Kine neprestano razvijala.

Čen Bo je takođe istakla nadu da će se saradnja Ministarstva javne bezbednosti Kine i Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i dalje razvijati i istakla ličnu zahvalnost ministru za napore koje je uložio u razvoj saradnje dve zemlje.

Posebno je istakla da se kineski državljani koji žive i posluju u Srbiji osećaju sigurno i bezbedno, i dodala da se, s obzirom na to da su u Kini pre nekoliko meseci okončane epidemijske mere, očekuje veći broj kineskih turista u Srbiji, navedeno je u saopštenju.