13. avgust 2023 12:18

Predsednik Vučić: Poseta Kurtija Tetovu je skandal, promovisana je ideja "Velike Albanije"

Izvor: TANJUG

podeli vest

Predsednik Vučić: Poseta Kurtija Tetovu je skandal, promovisana je ideja "Velike Albanije"

Foto: TANJUG/RADE PRELIĆ

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je poseta premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija Tetovu skandal nad skandalima, jer je tamo promovisana ideja "Velike Albanije".

"Ono što se juče dogodilo u Severnoj Makedoniji, odnosno poseta Kurtija Tetovu je skandal nad skandalima. Tamo je promovisana ideja 'Velike Albanije', pokazivani su simboli velike Albanije", rekao je Vučić za TV Pink.

On je dodao da je Kurti tamo predstavljen kao premijer svih Albanaca i premijer Tetova, da je otvarana ulica Adema Demaćija koji je bio mentor i idol Kurtiju, a proveo je 28 godina na robiji kao velikoalbanski separatista.

Kritike projekata vezanih za organizaciju Ekspa 2027 su besmislene

Predsednik Vučić izjavio je da su besmislene i neprimerene izjave njegovih političkih protivnika zbog najavljenih projekata vezanih za organizaciju Ekspa 2027 kao i izgradnju stadiona i istakao da će samo u izgradnju škola biti uloženo 200 miliona evra.

Povodom kritika da se grade stadioni, a ne škole i bolnice, on je rekao da je obnovljeno i urađeno mnogo bolnica, tri kovid bolnice, a da se još gradi mnogo opštih bolnica koje su stale sa gradnjom 80-tih godina.

Naveo je da je urađen novi Klinički centar u Nišu, KBC Srbije u Beogradu, a da se dograđuje KBC Vojvodine, i kreće i u Kragujevcu da se gradi.