22. septembar 2023 16:52

Brnabić razgovarala sa ambasadorkom Portugalije o jačanju političkog dijaloga

Izvor: TANJUG

podeli vest

Brnabić razgovarala sa ambasadorkom Portugalije o jačanju političkog dijaloga

Foto: TANJUG/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/PEĐA VUČKOVIĆ

BEOGRAD - Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa ambasadorkom Portugalije Virdžinijom Pinom, koja završava svoj mandat u Srbiji, o bilateralnim odnosima i jačanju političkog dijaloga dve zemlje.

Premijerka je izrazila uverenje da ćemo, zahvaljujući potencijalima i dobrim političkim odnosima naših država, unaprediti saradnju, pre svega, na ekonomskom planu, saopštila je Kancelarija za saradnju sa medijima Vlade Srbije.

"Zahvaljujući direktnoj avio liniji, koja od ove godine povezuje Republiku Srbiju i Republiku Portugaliju, obezbeđeni su uslovi za čvršće povezivanje i produbljivanje saradnje u konkretnim oblastima", ocenila je Brnabić i dodala da očekuje da će se u narednom periodu intenzivirati i politički susreti na najvišem nivou.

Ambasadorka Pina izrazila je zadovoljstvo saradnjom sa Vladom i institucijama Srbije u okviru svog angažmana u proteklim godinama i istakla da očekuje da će nivo ekonomske saradnje dostići tradicionalno dobre političke veze dveju zemalja.

Poručujući da Srbija pripada zajednici evropskih zemalja, ambasadorka je prenela podršku Portugalije evropskom putu Srbije.