26. decembar 2022 21:21

Vučić: Preduzeću mere za zaštitu Srba posle podizanja borbene gotovosti Prištine

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vučić: Preduzeću mere za zaštitu Srba posle podizanja borbene gotovosti Prištine

Foto: AP/Darko Vojinovic

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je večeras, komentarišući zabranu ulaska na KiM patrijarhu srpskom Porfiriju, da će preduzeti sve mere da zaštiti srpski narod "posle naoružavanja Albanaca i posle podizanja njihove borbene gotovosti".

"Sve dajemo od sebe da sačuvamo mir i stabilnost. Nažalost, nas nisu hteli da slušaju, ili ih nije mnogo ni interesovalo da nas čuju", naveo je Vučić u snimku objavljenom na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav".

On je, povodom zabrane ulaska patrijarhu Porfiriju na KiM, naglasio da se to nikad u istoriji nije dogodilo.

"I baš ih briga. Besmisleno saopštenje, nevažno...Ali će i dalje da govore samo o srpskim barikadama koje su samo znak nezadovoljstva i borbe srpskog naroda da budu svoji na svome i ništa više", naveo je on.

On je naglasio da, u skladu sa tim, želi da obavesti "da smo u teškoj situaciji, ali da ćemo dati sve od sebe i da ćemo brinuti na svaki način kako da sačuvamo mir i stabilnost i ne samo to, kako da zaštitimo naš narod na severu Kosova i Metohije".

"U skladu sa tim, a posle naoružavanja Albanaca i posle podizanja njihove borbene gotovosti, preduzeću sve mere da zaštitimo naš narod i sačuvamo Srbiju", poručio je Vučić.