30. oktobar 2023 14:20

Snežana Paunović: SPS odlučila da na izbore ide sa dosadašnjim partnerima, posle izbora sa SNS

Izvor: TANJUG

podeli vest

Snežana Paunović: SPS odlučila da na izbore ide sa dosadašnjim partnerima, posle izbora sa SNS

Foto: Tanjug/video

BEOGRAD - Socijalistička partija Srbije donela je na sednici Glavnog odbora odluku da na predstojeće izbore, koji su najavljeni za 17. decembar, izađe sa dosadašnjim koalicionim partnerima Jedinstvenom Srbijom, Zelenima Srbije i udruženjem "Naša Drina", rekla je danas šefica poslaničke grupe te stranke Snežana Paunović.

Paunović je za Tanjug rekla i da je na sednici GO, takođe, doneta odluka da se posle izbora nastavi saradnja sa Srpskom naprednom strankom.

"Juče je održana sednica Glavnog odbora SPS na kojoj su donete najvažnije odluke oko učešća na izborima, odluka da se formira izborni štab, a razgovaralo se i o koalicionim partnerima. SPS nema razloga da u ovom trenutku menja svoje koalicione partnere.

O kapacitetu učešća na listi i broju mandata će svakako razgovarati predsednik SPS Ivica Dačić koji je dobio to ovlašćenje, ali se neće promeniti sastav koalicije oko SPS, dakle nastavićemo saradnju sa JS Draganom Markovićem Palmom, Zelenima Srbije i sa 'Našom Drinom'", rekla je Paunović.

Ona je dodala da je pred socijalistima veliki zadatak, pre svega da postigne što bolji rezultat.

"A onda nastaviti saradnju sa SNS i završiti sve važne poslove koji su započeti i važni za građane. Treba nastaviti sa razvojem Srbije, pripremiti Ekspo 2027, treba brinuti o socijalnom statusu", istakla je Paunović.

Član Predsedništva SPS Đorđe Milićević odbacio je najave u medijima da bi SPS mogao da uđe u postizbornu koaliciju sa pojedinim strankama opozicije.

"Nema postizbornih koalicija sa kvazievropejcima ili kvazipatriotama. Nema postoizbornih koalicije sa onima koji su pokušali da zloupotrebe tragediju u OŠ Vladislav Ribnikar", rekao je Milićević za TV Prva.

On je dodao i da nema postizbornih koalicija sa onima koji se nisu odredili prema tome da li priznaju nezavisnost tzv Kosova, "koji prihvataju Rezoluciju o Srebrenici prema kojoj su Srbi genocidan narod i nema koalicije sa onima koji su skoro pisali evropskim zvaničnicima, što će ući u istoriju beščašća da se predsedniku Vučiću uvedu sankcije", rekao je Milićević.

Dodao je da građani Srbije ne boluju od amnezije i znaju da prepoznaju rezultate i da će poverenje dati strankama vladajuće koalicije.