30. oktobar 2023 15:05

Milenko Jovanov: Đilas potvrđuje tezu da se bira između budućnosti i prošlosti

Izvor: TANJUG

podeli vest

Milenko Jovanov: Đilas potvrđuje tezu da se bira između budućnosti i prošlosti

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Član Predsedništva Srpske napredne stranke Milenko Jovanov ukazao je danas na to da lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas daje obećanja šta treba da se uradi, iako se, kaže, postavlja pitanje zašto sve to nije radio kada je imao priliku i ocenio da svakim svojim istupom Đilas potvrđuje tezu da će Srbija ove godine birati između budućnosti, razvoja i napretka i ružne prošlosti.

Jovanov je u saopštenju ocenio da je Dragan Đilas "personifikacija i jedan od simbola ružne prošlosti".

"Zaista je pitanje i dobrog ukusa i racionalnog razmišljanja da čovek koji ovih dana potvrđuje da su mu firme zaradile 619 miliona evra dok je bio na vlasti, iako je do skoro tvrdio da je to laž i manipulacija, daje obećanja o tome šta bi i kako trebalo da se radi, jer se postavlja pitanje zašto sve to nije radio kada je imao priliku?! Da li ga je neko sprečio da realizuje svoje genijalne ideje", upitao je Jovanov.

Kako je dalje dodao, naravno da ga niko nije sprečavao, nego ideja o tome kako narod da živi bolje nije bilo.

"I on i svi iz te vlasti vodili su računa samo o sebi. Zato posledica njihove vlasti jesu bile zatvorene fabrike i narod bez posla, a sa druge strane za njih je posledica bila 619 miliona evra na računima brojnih kompanija koje nisu proizvodile ništa", rekao je Jovanov.

Upitao je i zašto se Đilas, koji je okupio, ujedinio i koji će medijski i finansijski pomoći funkcionisanje opozicionih stranaka opet ne nalazi na listi.

"Zašto 'uspešnog privrednika', kako sebi voli da tepa, 'sjajnog gradonačelnika Beograda', što je sebe ubedio da je bio, danas nema ni na listi za republiku, a nije ni kandidat za gradonačelnika? Biće da Đilas zna ono što zna i narod u Srbiji i zato iz izbora u izbore sakriva svoje ime i traži nove ljude koji će mu poslužiti samo kao alat preko koga će se dočepati vlasti i narodnih para iz državnog, ili gradskog budžeta", rekao je Jovanov.

Jovanov je, kako kaže, ubeđen da će zato što narod zna odlično ko je Đilas, predsednik Stranke slobode i pravde i "ostale aveti prošlosti, ostati tamo gde im je i mesto i da će im jasno i glasno biti poslata poruka da Srbije ne sme da stane, ma koliko oni to želeli i ma koliko na tome radili".